Hotel Chocolat Amsterdam – the real chocolate artisans


In the bustling heart of Amsterdam lies a new secret and unique experience: Hotel Chocolat. Hotel Chocolat first opened its doors on the European continent on 15 June 2012 in Amsterdam. Unlike other chocolate producers worldwide Hotel Chocolat is a new type of chocolatier, combining the making of luxury chocolates and cocoa growing in one. … Continue reading

Hollandse Nieuwe!


Op Vlaggetjesdag wordt het signaal afgegeven wanneer de nieuwe haring binnen is en ook gegeten mag worden. Ook dit jaar smaken de nieuwe maatjes goed, vol van smaak en lichtgezouten zoals het hoort in deze Nederlandse traditie. Ik eet graag het hele jaar door een haring, het liefst op zaterdagmiddag, tussen de boodschappen door. De … Continue reading

Kip op Blik! Nr 1 uit de serie Beste BBQ recepten zomer 2012


De geur van brandend hout van de bbq doet mij denken aan de tropische zondagen op Curacao. Hier staat Zondag voor beachdag en bijna een heel huisraad aan spullen werd ingepakt voor een dagje strand! Ik begin te watertanden als ik terugdenk aan al het lekkers wat te verkrijgen is op het eiland, zoals suikerzoete … Continue reading

Casserole versus Stew


It was during one of my frequent trips to London – during dinner I was asked what the difference is between a casserole and a stew. My first answer was that a casserole is a one-pan dish, prepared with a part starch, vegetables and meat or fish. A stew however, is a dish usually made … Continue reading