De Perfecte Club


Mijn perfecte Club Sandwich heeft niet zozeer te maken met de ingrediënten waarmee ik mijn bammetje beleg, maar meer de bereidingswijze waardoor alle heerlijke smaakjes bijeen komen in ‘de perfecte club’!

Les 1: Rooster het brood niet te kort en niet te lang! Het laatste wat je wil is soggy toast of een cracker. Smeer daarna de toast lichtjes met mayonaise.

Les 2: Gebruik kropsla, Romeinse sla of botersla. Breng de sla op smaak in een mengkom met bijvoorbeeld een beetje sladressing, huisgemaakte mayonaise, beetje zout, beetje peper. Geeft je sandwich een ware boost!

Les 3: Terwijl je de club maakt, bak het eitje op een heel zacht vuurtje in een kleine koekepan. Zo krijg je een mooi rond formaat, en een perfect gegaard spiegelei.

Les 4: Gebruik geen pre-fab gerookte kip. Ik haal het liefst mijn gerookte kip bij de slager/poelier en snijd het zelf in mooie dunne plakjes

Les 5: als je toch eenmaal bezig ben, bezuinig niet op andere ingrediënten zoals tomaten, mayonaise en bacon!

Bereiding

  • Neem 3 boterhammen en beleg ze met de basis ingrediënten: gebakken ei en spek, gerookte kip, plakjes tomaat, sla in 3 lagen
  • Leg de laagjes op elkaar
  • Maak 2 cocktail prikkers met een augurkje en zilveruitje en prik dit in 2 hoeken van de sandwich
  • Snijd de sandwich door tweeën

Voila! A club sandwich made to perfection!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: